DIVENDRES 1 FEBRER 2019

Hola Mamma Mia!!

Avui en Kenay i en Víctor ha fet la seva conferencia sobre "Los tipos de clima en España. Climogramas", i ens han sorgit algunes preguntes sobre les quals us convido a investigar:

-Ha hagut algún tsunami o maremot a Espanya?

-Per què posen nom als huracans i tempestes tropicals?

-Què és un "anticicló" i una "borrasca"?

-Com es forma el vent?

PODEU CERCAR INFORMACIÓ SOBRE AQUESTES PREGUNTES I EXPLICAR-LA EN ELS VOSTRES COMENTARIS!!!

Aquí teniu algunes imatges de la setmana.   Recordeu-vos de revisar l´agenda del bloc per estar al dia!!!

Bon cap de setmana a tots i totes.

Obres d´art amb geometría i missatges mediambientals.Tastant les amanides dels nostres companys i companyes de 5è A.

Aprenent a llegir i interpretar la informació de la factura de la llum.Treballant els climes d´Espanya.Una estoneta amb els Amics Petits. Preciosos!!!

Comentaris

 1. Hola, sóc na Júlia

  sobre la pregunta de si hi havia passat algun tsunami a españa he trobat això:

  En 1755 un tsunami va arrasar Cadis i Huelva i van morir 1.240 persones - Espanya no té un sistema d'alerta davant d'una gran onada, adverteixen els experts.

  ResponElimina
 2. Hola m 'agradat molt aquesta setmana ademes despres de la conferencia es com si te llevas un pes de dalt .veure si puc contestar alguna pregunta.kenay

  ResponElimina
 3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 4. idò ara podríeu investigar què vol dir alta i Baixa pressió atmosférica!!!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. En altes i baixes pressions es defineix com pressió atmosfèrica el pes d'una columna d'aire sobre un lloc determinat. Això és degut al fet que la gravetat del planeta Terra confereix un pes a l'aire i aquest pes és el que nosaltres anomenem pressió atmosfèrica.

   Toni.

   Elimina

 5. -Per què posen nom als huracans i tempestes tropicals?


  El costum fins fa ben poc era la de batejar a l'huracà segons el sant del dia, exemple, si el día al que es forma un huracán es Santa laura es dirà Santa laura

  El primer a «batejar» amb noms de persona als huracans sembla que va ser un meteoròleg britànic, Clement Wragge (1852 – 1922), utilitzava noms femenins per a referir-se a les tempestes tropicals i quan aquestes eren especialment fortes recorria als noms dels polítics de la seva època que més detestava.

  fins que la feminista Roxcy Bolton (que va morir recentment) va començar una campanya per a mostrar el desgrat de moltes dones, molestes per ser associades arbitràriament amb el desastre

  Avui, els noms dels huracans els decideix un comitè de la World Meteorological Organization, d'acord a una llista alfabètica -no figuren la Q, O, X, I, Z, a causa dels pocs noms que comencen així-

  En un estudi de 2014 es va assegurar que els huracans amb nom femení causen significativament més morts, pel que sembla perquè es perceben amb menor risc i, per tant, es preparen amb menor cuidat.

  Bon cap de setmana, espero que Ho entengueu un poc millor Ara!!

  ResponElimina


 6. hola soc en PABLO:

  Eran las 9.30 del 1 de noviembre de 1755 cuando los habitantes de Lisboa se vieron sorprendidos por un terrible terremoto. El seísmo, de una magnitud estimada en 8,5, fue seguido de un tsunami y un incendio que devastaron la capital portuguesa. Miles de personas murieron. Pero las consecuencias del fenómeno traspasaron las fronteras lusas. El epicentro del seísmo se situó al suroeste del cabo San Vicente, en la denominada falla Azores-Gibraltar, y fue sentido en toda la Península Ibérica. Las provincias más próximas al epicentro, Huelva, Cádiz y Sevilla, fueron las más castigadas.

  ResponElimina
 7. a mi acesta semana me a parescut mol divetida i sa conferencia mol interesant.
  soc na Daniela g

  ResponElimina
 8. hola soc na sónica , a mi aquesta semana m'a parescut molt interesant i divertida

  ResponElimina
 9. BONA TARDA MAMMA MIAS, SOC NA IRENE, HE ESTAT INVESTIGANT I DESCUBERT QUE AL 1755 VA HAVERI UN MAREMOT QUE VA ARRASAR CADIZ I HUELVA I VA DEIXAR 1.240 PERSONES MORTES.
  VA SER UNA GRAN TRAGEDIA.

  UN ANTICICLO ES UNA ZONA DE LA ATMOSFERA A ON LA PRESIO ES MES ALTA QUE EN ELS SEUS VOLTANTS. AIXO FA QUE FACI BON TEMPS.

  UNA BORRASCA ES EL CONTRARI D'UN ANTICICLO, ES A DIR, ES UNA ZONA DE LA ATMOSFERA A ON LA PRESIO ES MOLT MES BAIXA QUE EN ELS SEUS VOLTANTS I AIXO PRODUIEX FORTS VENTS I ABUNDANTS PRECIPITACIONS.

  ADEU I FINS DEMA, MAMMA MIAS !!!
  IRENE


  ResponElimina
 10. Hola, me pareix molt be saver llegir les factures de la llum i cunt consumim molt. Maria Bibiloni :).

  ResponElimina
 11. Hola, me pareix molt divertrit fer un trencaclosques. Maria Bibiloni :).

  ResponElimina
 12. Hola,avui he vist la factura de la llum i que endesa no utilitza mola energia renovable i untilitzan carbo i nucli i aixo es molt contaminatn per el media ambient perque el carbo contamina molt i el nucli es molt perijos perque por averi una explosio si vos acordau de la explosio de chernobyl va sr molt perillosa. Maria Bibiloni :)

  ResponElimina
  Respostes
  1. Perdunau per les faltes de ortografia. Maria Bibiloni

   Elimina
 13. Hola, el examen d'avui a estat facil per jo. Maria Bibiloni :)

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

TÈCNIQUES PER FER ESQUEMES I RESUMS

PROGRAMA DE RÀDIO SOBRE IGUALTAT DE GÈNERE

PARAULES POLIDES