PREGUNTES PER INVESTIGAR

Avui dilluns hem fet una sessió de comentari de les obres d´art sobre el punt i la línia que havíem trobat. Ens hem adonat de què vàrios pintors europeus de finals del segle XIX pintaven obres similars, i en ambdúes apareixia la tristesa.

Podeu investigar i publicar un comentari:  Què estava passant a Europa a finals del segle XIX ? En Toni ha comentat que estava passant la Revolució Francesa. Passava alguna cosa més ?    Per què va passar la Revolució Francesa ?Després, en Xykon ha explicat el llibre que s´estava llegint, i ha dit que el cor té una vàlvula que deixa sortir la sang, però no deixa que torni a entrar. També ha comentat que els ratolins tenen més polsacions per minut que les persones, i les persones tenen més polsacions per minut que els elefants. Podríeu investigar per què ?   Publiqueu els vostres comentaris!!!


Comentaris

 1. Hola. les obres de art an estat interessants. Maria Bibiloni :).

  ResponElimina
 2. Aquesta es la informació que he trobat sobre el segon tema:
  Els mamifers que presentan un major numero de pulsacions per minut tenen la expectativa de vida més curta:
  Ratolins, 500- 600 pulsacions per minut- esperança de vida de 1 o 2 anys
  Persones, 50-100 pulsacions per minut - esperança de vida major de 70,
  Mentre que el elefant amb 20 o 30 per minut- esperança de vida uns 60 anys.

  ResponElimina
 3. HOLA e estat buscan per google i e desciverte que al segle 29 italia es va separar en 7 estats.

  ResponElimina
 4. Hola sóc Jordi el que va passar al segle XIX a part de la revolució francesa, Napoleon va posar fi a la revolució i va imposar el domini dels francesos a tot Europa, el liberalisme, el nacionalisme, la revolució de 1948, l'imperialisme, expansió colional, les potències imperials i la revolució industrial.I per que les persones tenim pas pulsacions per minut que els elefants és per que. Els mamífers que presenten un major nombre de pulsacions per minut tenen una expectativa de vida curta:Balena i elefant: 20-30 batecs per minut: esperança de vida d'uns 60 anys (a aquesta edat els animals són considerats longeus).Home: 70 batecs per minut: esperança de vida actual major de 70 anys. Jordi fins demà.

  ResponElimina
 5. Les causes de la revolució francesa:
  A aquell temps reinaben Luis 16 que estaba casat amb Maria antonieta, els gastos militars i la mala cosecha van crear una horrible situació social, el poble pasaba fam mentre que els lujos dels reis continuaven com si res.
  La mentalidad ilustrada i descontent social van ser la "gota que colma el vaso" perque estallara la revolució.

  ResponElimina
 6. si volia dir 19 i volia dir descovert.kenAy

  ResponElimina
 7. Bona tarda! Sóc na Daniela Roig.
  Jo he descobert un poc sobre la revolució francesa.

  -En Napoleón va intentar impondre a Europa baix el domini francès.

  - El lliberallisme i el nacionalisme van extendre la revolució francesa.

  No he posat molta cosa per no repetir el que han posat ja.

  Adeu i fins demà!

  P.D : Espero que us vagin be les provee!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Volia dir proves, el corrector em té farta! 🙄

   Elimina
 8. hola!!! bons comentaris, sí!! pel que fa a la situació a europa a finals del segle xix (no es posa 19, recordeu que els segles s´escriuen amb nombres romans!!! ) destacaria que la majoria de les persones vivien situacions de gana i injusticia. potser per aquesta raó afloraren moltes obres artístiques que expressaven tristesa, ràbia,... com als quadres d´ en van Gogh o els altres autors que hem comentat avui.

  pel que fa als batecs del cor, la meva pregunta anava per un altre camí, així que la formularé d´una altra manera: de què depèn el número de batecs del cor d´un ésser viu ?

  ResponElimina
 9. Hola, el treball que estau fen a valor es interessant i quina quantitat de dones mortes al mon, quina pasada!!!. Maria Bibiloni :).

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

TÈCNIQUES PER FER ESQUEMES I RESUMS

PROGRAMA DE RÀDIO SOBRE IGUALTAT DE GÈNERE

PARAULES POLIDES